Om gebruik te maken van Touch To Open of Connecting to Phone is de aanwezigheid van je telefoon vereist. Allereerst maakt het slot een Bluetooth verbinding met je telefoon, en daarna wordt berekend aan welke kant van de deur je staat.

We maken in dit artikel onderscheid tussen Touch To Open en Connecting to Phone.

Sommige instellingen zijn niet van toepassing op Touch To Open en vice versa.

Redenen waarom Touch To Open of Connecting to Phone niet zou kunnen werken.

1. De LOQED app op de telefoon is niet actief in de achtergrond (Apple-iOS).

2. De LOQED app op de telefoon is niet ingelogd op je LOQED account.

3. Bluetooth op de telefoon staat uit.

4. De batterijbesparing modus van je telefoon staat aan.

5. De instellingen op je telefoon staan verkeerd. ( Bluetooth - locatie)

6. Het slot twijfelt aan welke kant van de deur je staat.

7. De LOQED bridge is niet verbonden met WiFi.

8. De functie staat uit.

9. Je telefoon is verbonden met een ander Bluetooth apparaat.

10. De rechten van de gebruiker staan verkeerd.

11. Reset netwerk instellingen

De LOQED app op de telefoon is niet actief in de achtergrond (Apple-iOS).

Apple iPhone gebruikers zijn in staat openstaande apps te sluiten d.m.v. ze 1 voor 1 omhoog te vegen vanuit de app-kiezer die zichtbaar wordt wanneer je vanuit de onderkant van de telefoon omhoog 'swiped'. Voor sommige is dit een gewoonte geworden. Met het sluiten van apps geeft de iPhone gebruiker opdracht dat alle activiteiten en communicatie van die apps stoppen. Deze activiteiten en communicatie starten pas weer bij het opnieuw openen van de app.

De LOQED app communiceert de locatie van je telefoon naar je slot thuis, en verbind bij aankomst via Bluetooth met je slot. De LOQED app moet dus ten alle tijden op de achtergrond actief zijn voor een goede werking van Touch To Open en Connecting to Phone.

De LOQED app op de telefoon is niet ingelogd op je LOQED account.

Om te weten welke gebruiker er voor de deur staat moet je altijd zijn ingelogd met je LOQED account in de LOQED app op je telefoon. Een account kan maar op 1 telefoon tegelijkertijd zijn ingelogd. Extra gebruikers kun je aanmaken d.m.v. gedeelde sleutels.

Het uitloggen en opnieuw inloggen in de App kan een oplossing zijn voor het niet werken van Touch To Open.