De functie Touch to Open herkent wanneer je thuis komt. De LOQED app op je telefoon stuurt een notificatie naar het slot dat je er bijna bent. Je slot gaat dan actief 'luisteren' of je telefoon binnen Bluetooth bereik (3 meter) komt en toont 'Touch to Open' op het scherm. Nu kun je met een vinger aanraking de deur ontgrendelen.

Hoe werkt Touch to Open?

Tijdens de eerste installatie van je LOQED Touch Smart Lock wordt er door de LOQED app gevraagd wat de locatie van je slot is. Dit wordt automatisch herkend op basis van de GPS locatie van je telefoon en kan je, indien nodig, nog aanpassen. Zo weet het slot dus tot op een paar meter nauwkeurig waar het zich bevind.

Er van uit gaande dat je telefoon alle instellingen met betrekking tot locatiegegevens delen correct ingesteld heeft staan (De instellingen kun je hier controleren), stuurt het een bericht naar je slot, wanneer je binnen 500m komt van je slot komt, dit wordt ook wel een geofence genoemd. In de LOQED app kun je deze radius eventueel vergroten zodat het slot eerder op de hoogte wordt gebracht van je aankomst.

Touch to Open staat standaard aan. Mocht je dit willen uitschakelen kan dat via:

'Mijn sleutelinstellingen' -> Touch to Open -> uitschakelen.

Beheerders kunnen dit ook voor andere sleutels uitschakelen door de specifieke sleutel te selecteren bij "Alle sleutels” en het daar uit te schakelen.

Slot wakker maken.

Wanneer het bericht van aankomst is ontvangen, zal je slot worden 'wakker gemaakt'.

Je slot gaat nu 20 minuten lang controleren of je telefoon herkent wordt via Bluetooth. In de praktijk is dat dus wanneer je aan komt lopen en binnen 3 meter van je slot bent. Om het slot wakker te kunnen maken is een werkende LOQED bridge met actieve WiFi verbinding vereist. De bridge wordt standaard meegeleverd bij het LOQED Touch Smart Lock.

Mocht je gebruik maken van de functie 'Automatisch ontgrendelen' zal het nachtslot van je deur gaan wanneer er herkent wordt dat je aan komt lopen. Zo hoeft na een vinger aanraking alleen nog maar je dagschoot geopend te worden. Deze functie staat standaard niet aan en is nog in testfase.

Controleren aan welke kant van de deur je staat.

Je LOQED Touch Smart Lock heeft zowel aan de binnenzijde, als aan de buitenzijde een Bluetooth antenne. Wanneer je telefoon na aankomst binnen de 3 meter wordt herkent, verschijnt er de tekst 'Touch to Open' op het display. Nu kun je met je vinger een van de aanraakgevoelige knoppen onder het scherm kort aanraken en dan gaan beide Bluetooth modules meten welk van de 2 antennes een sterker signaal heeft met je telefoon. Sta je buiten, dan zal de buitenmodule een sterker signaal hebben, en gaat de deur open.

Mocht het slot twijfelen of denken dat je telefoon binnen is, blijft de deur vergrendeld.

Verlaten van de geofence.

Na het openen van de deur via Touch to Open wordt deze functie tijdelijk uitgeschakeld. Zo voorkomen we dat de tekst 'Touch to Open' blijft staan op het scherm wanneer je met meerdere gebruikers tegelijkertijd thuis kwam.

Zodra je weer minstens 500 meter van je huis bent geweest, kunnen ‘Auto Unlock’ en ‘Touch to Open’ weer worden geactiveerd. Dit gebeurd automatisch en hoef je zelf niks voor te doen.

ℹLees hier wat je kunt doen wanneer Touch to Open niet werkt.

Ik blijf binnen de 500 meter. Wat nu?

Wanneer je het vuil aan de weg zet, of even naar de supermarkt bent die binnen een straal van 500 meter van je slot is, wil je mogelijk ook met een vinger aanraking naar binnen toe kunnen. Dat kan! Die functie heet 'Connecting to phone'.

Door het inschakelen van de 'Schakel Touch touch to Open Open afstandsvereiste uit' optie wordt Connecting to Phone geactiveerd. Dit doe via het tabblad 'Mijn slot'.

Let wel: Alleen beheerders kunnen deze functie activeren.

Nu is het mogelijk om het scherm te activeren met een vinger aanraking. Er wordt dan gecontroleerd of er een gebruiker/telefoon met de juiste rechten aan de buitenzijde van de deur staat. Op het scherm verschijnt dan de tekst 'Connecting to Phone'.

De reden waarom deze functie standaard uit staat, is omdat, afhankelijk van de persoonlijke situatie, het slot niet met 100% zekerheid kan herkennen of de gebruiker buiten staat. De signaalsterkte van de buitenmodule met je telefoon wordt vergeleken met de signaalsterkte van de binnenmodule en je telefoon. Er van uit gaande dat je buiten voor de deur staat, is de signaalsterkte van de buitenmodule sterker, en zal de deur openen. In sommige situaties kan het zo zijn dat wanneer je binnen bent, je telefoon hemelsbreed dichter bij de buitenkant van je voordeur is dan bij de binnenkant. Bijvoorbeeld wanneer je op de bank zit binnen, en zicht hebt op je voordeur. In dat geval bestaat de kans dat het slot denkt dat je voor de deur staat.

Er wordt gewerkt aan een RSSI kalibratie functie waarbij je in staat bent het slot nog beter te 'leren' wat de signaalsterkte moet zijn wanneer je daadwerkelijk dicht voor je slot staat. Deze functie zal eind 2022 beschikbaar worden.