Elektronische deuren openen met de LOQED Bridge (BETA)
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Waarschuwing: Dit is een BETA functionaliteit waarvan nog niet zeker is of dit een vast onderdeel van het product gaat uitmaken. We garanderen niet dat deze functie goed werkt. Deze functie vereist kennis van elektrotechniek. Het werken met elektriciteit kan gevaarlijk zijn, vraag een electrotechnics om hulp als je zelf geen ervaring hebt. Officieel geven we geen ondersteuning op deze functie - maar je mag ons altijd een berichtje sturen.

Elektronische deuren (garagedeur, portiekdeur) openen via de LOQED Bridge

In de LOQED Bridge zit een relais (een soort schakelaar). Met dit relais kun je een elektronische deur openen, zoals bijvoorbeeld de portiekdeur bij een appartementengebouw of een garagedeur. Dit relais kan als het ware op de knop van je intercom of garage-afstandsbediening drukken, waarmee je normaal die deur opent. Zo kun je ook in die gevallen zonder fysieke sleutel de deur openen.

Op dit moment kan deze functie alleen worden gebruikt via het internet (niet via Bluetooth). Een stabiele internetverbinding is dus belangrijk: in tegenstelling tot het LOQED Touch Smart Lock is er immers geen Bluetooth of pincode backup.

Welke intercoms werken wel en niet?

Hoe sluit je het aan?

Aansluiting intercom

In de regel werkt het goed met eenvoudige intercoms. Intercoms met een digitaal bussysteem werken niet (zoals de meeste video-intercoms). Als je door twee draadjes kort met elkaar te verbinden (zonder bijvoorbeeld eerst de intercomtelefoon op te hoeven nemen) de deur kunt openen, werkt de deur ook met LOQED.

Welke twee contacten je nodig hebt op de intercom, kun je op een aantal manieren uitvinden:

• Door de installatiehandleiding van je intercom op te zoeken, en te kijken welke twee draden worden gebruikt om de deur te schakelen.

• Door de Nello.io app te downloaden uit Google Play. Het bedrijf Nello bestaat niet meer, maar in deze app zitten nog wel de handleidingen. Start de setup procedure voor de Nello. Op een bepaald moment krijg je te zien welke draden van de Nello je moet verbinden met je intercom. Draad 3 (geel) en 4 (blauw) zijn de draden die de elektrische deur schakelen. In het voorbeeld hieronder zie je dat aansluiting 3 en P0 nodig zijn.

Test nu eerst met een korte draad of de deur inderdaad opent als je de twee contacten hebt gevonden door die met elkaar te verbinden. LET OP: als je de verkeerde contacten gebruikt, kun je je intercom in jouw huis of het gehele gebouw kapot maken. Als dit goed werkt, dan verbind je twee draden met de contacten op de intercom, en vervolgens aan de LOQED Bridge (zie hieronder).

Aansluiting bridge

In de LOQED Bridge zit een ingang voor een 3,5mm jackplug. Door aan de “tip” en de eerste “ring” na de tip een draad te maken, kun je deze aansluiten op de contacten van de intercom die de deur schakelt. Er mag maximaal 1A worden geschakeld bij 125V AC of 60V DC. Omdat de ingang voor de stekker in bridge vrij smal is, moet een dunne jackplug stekker worden gebruikt.

Er bestaan ook handige female jack plugs met een kroonsteentje op het einde. Meestal corresponderen de linker twee aansluitingen met de tip en de eerste ring van de jackplug.

Hieronder is de jackplug ingang in de bridge zichtbaar. Druk de kabel goed aan!

Een nieuw slot toevoegen aan de LOQED ap

We gaan nu zorgen dat een extra slot zichtbaar wordt in de LOQED app.

• Ga naar https://app.loqed.com/ en login.

• Klik vervolgens op deze speciale link om een LOQED Opener toe te voegen. Let goed op:

• Gebruik je een extra Bridge? Kies dan voor de eerste link.

• Open de LOQED app en ververs (zo nodig) de sleutellijst. Je ziet een nieuw slot "Bridge Only".

• Kies het slot "Bridge Only" en ga naar de tab "Systeem"

• Kies "Bridge installeren" en volg de stappen.

• Gebruik je een Bridge die al met een slot is verbonden? Kies dan je slot uit het drop-down menu en klik op "Add LOQED Opener". Je hoeft verder niets te doen.

In de LOQED app is nu een nieuw slot zichtbaar met de naam "Bridge Only". Je kunt nieuwe sleutels maken en verwijderen en de "open" knop gebruiken. De overige instellingen die de app toont (bijv. Twist Assist) werken uiteraard niet.

OUDE METHODE: Een speciale URL gebruiken

Let op: als je de handleiding van de nieuwe methode hebt gevolgd, lees dan niet verder.

Maak een nieuwe sleutel aan in de app (met openen via het internet permissie) en stuur de sleutel URL naar jezelf op. In de URL moeten nu wat worden toegevoegd, zodat er een nieuwe knop zichtbaar wordt. Voorbeeld:

Oud:

Nieuw:
https://app.loqed.com/noapp/BE20088C-0CB2-4931-9759-526CBA82A162?beta=yes&noapp=yes#secret=fe4loG%2BrOyhQJysKtsS73USUaGkL%2FN1L4OSijSsestEAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Dit is wat de wijzigingen doen:

• noapp zorgt ervoor dat ook als iemand de LOQED app heeft geïnstalleerd, de app de link niet ziet als een sleutel en opent.

• beta=yes zorgt ervoor dat een extra knop wordt weergegeven.

• noapp=yes zorgt ervoor dat de melding met uitleg hoe je de LOQED app kunt installeren, niet wordt weergegeven.

Als je deze nieuwe URL opent in je browser krijg je onderaan een extra knop te zien, waarmee je het relais kunt schakelen en de deur kunt openen. Uit de bridge hoor je een zacht klikgeluid komen, dat is het relais dat schakelt en is normaal.

Zowel bij iOS als bij Android kun je als je de webpagina open hebt staan, een link maken naar het home-scherm van je telefoon. Zo kun je met één tap deze pagina openen.

Veiligheid speciale URL

• Als je deze URL in je browser opent, kunnen mensen met toegang tot je geschiedenis zelf de URL opnieuw bezoeken, en zo de deur openen.

• Omdat alle informatie na het #-teken in de URL niet wordt verstuurd naar het internet (dit blijft binnen je browser), is deze link veilig te gebruiken, zelfs via publiek toegankelijke netwerken.

Voorbeeld van het scherm met de nieuwe knop:

Veiligheid

• Op deze beta-feature zit nog geen end-to-end encryptie. Wel zijn alle kanalen van encryptie voorzien (TLS). Kortom: één laag beveiliging i.p.v. twee lagen zoals het LOQED Touch Smart Lock.