Beveiliging
Hoe goed is de beveiliging tegen hacken?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Bij het ontwerp van het LOQED Touch Smart Lock hebben we veel aandacht gegeven aan de digitale veiligheid van het smart lock.

Alleen jij hebt de encryptiesleutel

Jouw digitale sleutels zijn versleuteld met je persoonlijke wachtwoord. Alleen jouw LOQED Touch Smart Lock en de LOQED-app op je telefoon hebben toegang tot deze digitale sleutels. Nieuwe sleutels worden niet via de LOQED-server verstuurd, maar via een beveiligd medium naar keuze (bijvoorbeeld Whatsapp). De sleutel is daardoor nooit zichtbaar voor LOQED. Dat betekent dat als je je telefoon bent kwijtgeraakt, je account-wachtwoord bent vergeten én je persoonlijke toegangscode bent vergeten, wij geen mogelijkheid hebben de deur voor je te openen.

Touch to Open: veiliger dan ‘auto unlock’ bij andere smart locks

Alleen wanneer je vlak voor de deur staat (~3 meter), buiten bent (niet binnen) en de buitenmodule aanraakt, zal het LOQED Touch Smart Lock de deur voor je openen. Conventionele smart locks met ‘auto unlock’ kunnen de deur ongewenst openen, omdat ze de deur openen wanneer de telefoon Bluetooth verbinding met het slot maakt. Wanneer je bijvoorbeeld je auto aan het parkeren bent, of via een andere deur je huis binnengaat, openen conventionele smart locks de deur al volledig – terwijl je er niet voor staat. Conventionele smart locks hebben ook maar één antenne, waardoor het onmogelijk is om te weten aan welke kant van de deur je staat. Zie voor meer informatie 'Hoe werkt Touch to Open'.

End-to-end encryptie en digitale handtekeningen

Het LOQED Touch Smart Lock gebruikt end-to-end encryptie en digitale handtekeningen, zoals gebruikt door banken, om jouw gegevens te beschermen.

Beveiliging tegen relay-attacks

Auto’s die gestolen worden door het draadloze signaal van de autosleutel te versterken is inmiddels bekend nieuws. Hierdoor lijkt het alsof de sleutel dicht bij de auto is, i.p.v. bijvoorbeeld in huis. Het LOQED Touch Smart Lock is beveiligd tegen deze ‘relay attack’. Dit doen we door het toepassen van geofencing en een timer. Zie voor meer informatie ‘Hoe werkt Touch to Open‘.

Beveiliging tegen replay-attacks

Bij een replay-attack herhaalt een aanvaller het draadloze signaal, om zo opnieuw een deur te openen. Het LOQED Touch Smart Lock is hiertegen beveiligd doordat het werkt met een challenge-reponse systeem, en controleert of een opdracht niet ouder is dan enkele seconden.

Op afstand blokkeren van verloren telefoons/codes

Telefoon of persoonlijke pincode kwijt? Blokkeer eenvoudig de toegang vanuit iedere internet browser, of vraag een andere beheerder dit te doen.

Kopiëren van sleutels

In tegenstelling tot traditionele sleutels kan de digitale sleutel niet eenvoudig worden gekopieerd. Het LOQED Touch Smart Lock gebruikt een unieke encryptiesleutel per gebruiker.