IFTTT & LOQED integratie
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het LOQED Touch Smart Lock kun je koppelen met andere slimme apparaten met behulp van Webhooks. Het smart lock kan zowel een actie ontvangen (bijvoorbeeld de deur op slot doen als je “deur op slot” zegt), als een actie versturen (nadat de deur opent, automatisch een lamp aandoen). Bijvoorbeeld het platform IFTTT (if this then that) ondersteund webhooks. Als je het slot aan IFTTT hebt gekoppeld, kun je daarna heel eenvoudig ook een koppeling maken met bijvoorbeeld Google Assistant, Amazon Alexa, en honderden andere slimme apparaten.

Een actie ontvangen

Je kunt de volgende acties naar het slot sturen:

• Deur openen

• Dagslot stand

• Nachtslot stand

Stap 1: Maak een API key

Ga naar https://webhooks.loqed.com en login met je beheerdersaccount. Maak een nieuwe API key. Je zou een nieuw item zoals hieronder moeten krijgen.

Stap 2: Koppel je slimme apparaat

In dit voorbeeld gaan we er vanuit dat je je slimme apparaat (bijvoorbeeld Google Assistant, Amazon Alexa, myStrom WiFi Button, Slimme deurbel) wilt koppelen via het IFTTT platform. Als het slimme apparaat zelf Webhooks ondersteund, kun je ook direct de LOQED Touch Smart Lock Webhook in het apparaat zetten.

1. Open the IFTTT app op je smart phone.

2. Klik op de ‘get more’ knop

3. Klik op de IfThisThenThat ‘Make more Applets from scratch’ knop.

4. Je komt nu op het ‘create your own’ scherm. Klik daar op het plusje voor ‘This’.

5. Zoek in het zoekveld jouw slimme apparaat op

6. Je wordt gevraagd om je in te loggen bij de aanbieder van het slimme apparaat. Doe dit. Tip: log je met je slimme apparaat normaal in via bijvoorbeeld Google, en weet je je wachtwoord van de website van het slimme apparaat niet? Gebruik dan de wachtwoord terug optie.

7. Kies hoe je de actie wilt activeren (bijvoorbeeld wat je moet zeggen, of hoeveel klikken je op een knop moet geven)

8. Je bent weer terug in het ‘create your own’ scherm. Klik nu op het plusje voor ‘That’.

9. Zoek nu in het zoekveld op ‘Webhooks’.

10. Kies voor ‘Make a web request’.

• URL: Plak hier de LOQED Touch Smart Lock Webhook (tip: je kunt de Webhook testen door deze in je browser adresveld te plakken).

• Method: GET

• Content Type: text/plain

• Body: (leeg laten)

11. Geef je eigen Applet een naam en sla deze op.

Dat was het! Lukt het niet? Neem dan contact met ons op