Google Home Assistant & LOQED integratie
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Bestuur je LOQED Smart Touch Lock met Google Home Assistant

Ondersteunde functies:

• Ontgrendel/open je LOQED Touch Smart Lock (Pincode vereist)

• Vergrendel je LOQED Touch Smart Lock

Hoe te communiceren met de Google Home Assistant:
In onderstaand voorbeeld is de naam van de deur 'deur'.
Vervang dit door de naam van de deur die je zelf hebt ingesteld.

• Hey Google, vergrendel mijn deur.

• Hey Google, open mijn deur.

• Ok Google, is mijn deur open?

• Ok Google, is mijn deur vergrendeld?

De LOQED Touch Smart lock is ook in Google Routines te gebruiken of wanneer er een trigger af gaat.

Hoe verbind je jouw LOQED Touch Smart Lock aan Google Home:

• Open de Google Home app.

• Klik op het plus icoon in de linkerbovenhoek.

• Kies "Apparaat instellen" en kies daarna "Werkt met Google".

• Zoek of kies LOQED in de lijst en volg de instructies.

Veel gestelde vragen:

Waarom heb ik een code nodig om de deur te openen?
Een code verzekert je er van dat niemand anders in staat is de deur te openen. Bijvoorbeeld: iemand die door de brievenbus roept.
Om de deur op slot te doen heb je geen code nodig. Het is niet mogelijk de code uit te schakelen.

De pincode werkt niet

We zien dat bij gebruikers met een Nederlandse Google Assistant, soms de pincode door Google wordt gehoord als letters in plaats van cijfers. Dit is een bug in Google Assistant die we bij Google hebben gerapporteerd, we hopen op een snelle oplossing. Je kunt testen of dit ook bij jou het geval is door bij de vraag van de pincode, het toetsenbord icoontje aan te tikken en de pincode te typen in cijfers. De Engelse Google Assistant werkt wel goed.

Ik heb de naam van mijn slot veranderd in de LOQED app, maar de Google Home Assistant reageert niet.
Via de Google Home app kun je de naam veranderen. Je zou ook 'Hey Google, synchroniseer mijn apparaten' kunnen zeggen.

Is iedereen in staat een slot toe te voegen aan Google Home?
Nee, alleen een slot beheerder kan dit.

Een andere beheerder van mijn slot heeft mijn permissies ingetrokken, echter kan ik nog steeds de Google Home Assistant bedienen.
Momenteel worden Google Assistant permissies niet verwijderd. Op deze manier kun je een LOQED gebruiker toegang geven tot de Google Home Assistent d.m.v. een gebruiker tijdelijk beheerder te maken, en deze enkele minuten later weer intrekken.

Kan ik verbinden met Google Assistant wanneer één van mijn sloten offline is?
Ja dat kan, maar je slot zal dan niet verbonden zijn. Je zult het slot moeten verwijderen en opnieuw toevoegen.

Google denkt dat mijn slot offline is, terwijl hij online is?
Probeer 'Hey Google, synchroniseer mijn apparaten'

Ik krijg een "Sorry, LOQED is momenteel niet beschikbaar" melding.
Probeer opnieuw te verbinden met Google Home. Dit kan gebeuren wanneer je slot opnieuw geïnstalleerd is.

Waarom krijg ik een "Sorry, ik kon LOQED niet bereiken", maar het slot ging wel open of dicht?
Dit kan gebeuren wanneer je meerdere sloten in je account hebt, waarvan er 1 offline is.