Doorbird & LOQED integratie
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Doorbird is een slimme deurbel met veel extra mogelijkheden. Praat op afstand met mensen die aanbellen, gebruik het als beveiligingscamera, en als je het combineert met het LOQED Touch Smart Lock kan je zelf de deur op afstand openen terwijl je praat met degene voor de deur.

Dit is mogelijk doordat Doorbird de mogelijkheid biedt om webhooks toe te voegen.

Let op: We maken in dit artikel gebruik van de mogelijkheid om een opvolgende actie uit te kunnen laten uitvoeren nadat de elektronische schakelaar in je Doorbird deurbel wordt geschakeld. Verzeker jezelf ervan dat je deze relay niet voor een volledig andere functie gebruikt.

Inloggen als beheerder in de Doorbird app

Om instellingen van je deurbel te kunnen wijzigen, zul je beheerdersrechten moeten hebben en met je beheerders account inloggen.

image

• Open de Doorbird app.

• Klik op het tandwieltje rechtsonder.

image

• Scroll naar beneden.

• Vervolgens klik je op "Administration" onder het kopje "Further functionality".

image

• Nu kom je op een login scherm, hier kan je inloggen met je beheerders account.

• De Doorbird app heeft de mogelijkheid deze voor je op te slaan, dus mogelijk dat deze al onder "Saved admin logins" staat.

Webhook aanmaken en toevoegen aan Doorbird

Mocht je dat nog niet hebben gedaan, volg dit artikel om op het LOQED Webhook platform een inkomende webhook aan te maken: Inkomende webhooks aanmaken
Vervolgens kan je de "OPEN" webhook URL in de Doorbird app kopiëren. Hieronder leggen we uit waar je deze naartoe kunt plakken.

image

• Scroll naar beneden.

• Ga in het "Administration" instellingen paneel naar "HTTP(S) Calls" onder het kopje "Favorites"

image

• Je kan op nu op "ADD" klikken zodat Doorbird weet welke URL het aan moet spreken.

image

• Je kan nu deze webhook/ HTTP(S) Call een naam geven, dit hoeft niet de naam van je webhook of sleutel te zijn.

• Plak hier ook de "OPEN" webhook die je hebt aangemaakt met behulp van dit artikel: Inkomende webhooks aanmaken

De aangemaakte webhook aanroepen wanneer je op de sleutel knop klikt

image

• Druk op de "terug" knop van je telefoon, je komt nu weer terug in de "Administration" instellingen pagina van de Doorbird app.

• Scroll verder naar beneden en klik op "Relays" onder het kopje "Expert settings"

image

• We kunnen de webhook aanroepen dankzij de mogelijkheid om een opvolgende actie uit te voeren nadat we de relay schakelen.

• Let op: Als je deze relay voor iets anders gebruikt, verzeker jezelf ervan dat het geen probleem is deze elke keer te schakelen wanneer je de deur via Doorbird opent.

• Klik hier op "Schedule for follow-up actions"

image

• Hier kan je een tijdschema instellen voor deze opvolgende actie.

• Om alles in te vullen kan je rechtsboven klikken, hiermee worden alle dagen en half uren volledig ingevuld.

• Als je specifieke momenten wilt invullen kan dat ook. Dit kan handig zijn als je niet wilt dat 's nachts de deur geopend kan worden met de sleutel knop in de Doorbird app.

In gebruik nemen van de webhook integratie

Je bent nu klaar om de integratie in gebruik te nemen. Ga hiervoor weer naar de hoofdpagina van je Doorbird app.

image

• Als je nu op de sleutel knop klikt gaat je deur vervolgens open.

• Let op: Je kan niet via deze knop de deur weer vergrendelen, dat zul je moeten doen via de LOQED app zelf, of vragen aan degene die je binnen laat om "Touch to Lock" te activeren.

• Let op: Laat alleen iemand binnen die je kunt vertrouwen om de deur ook weer volledig dicht te doen, Het LOQED Touch Smart Lock kan geen deuren sluiten die op een kier staan.